Zalecenia dietetyczne w profilaktyce i leczeniu otyłości

Zalecenia dietetyczne w profilaktyce i leczeniu otyłości

 

Zalecenia dietetyczne w profilaktyce i leczeniu otyłości
śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek kolacja
●  Chleb razowy – 2 cienkie kromki posmarowane 1 płaską łyżeczką margaryny ●  Szynka wołowa chuda – 2 cienkie plasterki ●  Sałata – 2 liście ●  Pomidor – 1 średni ●  Bawarka z mlekiem 0,5% tłuszczu, bez cukru ●  Chleb żytni razowy – 1 cienka kromka ●  Twarożek z sera twarogowego chudego, jogurtu i rzodkiewek – 3 łyżki ●  Sałata – 1 liść ●  Herbata zielona z dodatkiem świeżej, lub suszonej mięty, bez cukru ●  Zupa z fasolki szparagowej – 1 mały talerz ●  Ziemniaki gotowane, posypane natką pietruszki – 2 średnie sztuki) ●  Dorsz duszony lub pieczony w folii w jarzynach, bez dodatku tłuszczu – 100 g ●  Surówka z białej kapusty i marchwi – doprawiona olejem rzepakowym – talerzyk deserowy ●  Sok z buraków – 1 szklanka ●  Kefir 0,5% tłuszczu – 1 małe opakowanie ●  Gruszka – 1 średnia ●  Sałatka z: gotowanego ryżu – (2 łyżki) gotowanego kurczaka – 50 g ogórka kwaszonego – 50 g czerwonej papryki – 50 g doprawiona oliwą z oliwek – 5 g (1 łyżeczka) ●  Herbata, bez cukru

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz

Żeby dodać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować