Zamknij [X]
INFORMACJA DOTYCZĄCA POLITYKI PLIKÓW COOKIES:
W celu zapewnienia wysokiej jakości świadczonych przez nas usług, nasz portal internetowy wykorzystuje informacje przechowywane w przeglądarce internetowej w formie tzw. „cookies”. Poruszając się po naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas „cookies”. Informacje o przechowywaniu „cookies”, warunkach ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do nich znajdują się w Polityce Prywatności.
logo
Zarejestruj | Przypomnij hasło
Login:
Hasło:

Diety dla zdrowia

Błonnik pokarmowy
Pod pojęciem błonnik pokarmowy kryją się polisacharydy nieskrobiowe, które nie są trawione...
mgr Katarzyna Wolnicka

Otyłość i nadwaga u dzieci i u młodzieży
W ocenie stopnia nagromadzenia się tkanki tłuszczowej w ustroju wyróżnia się dwa określenia:...
Doc. dr hab. med. Czesław Szmigiel

Pomarańcze jako źródło fitoskładników
Specjaliści badający żywność najczęściej charakteryzują ją, używając...
doc. dr hab. Ryszard Amarowicz

Dieta dla zdrowych kości
Tkanka kostna ulega przebudowie podczas całego życia człowieka. Współistnienie procesu resorpcji...
mgr Magdalena Siuba

Dieta a zdrowie oczu
Człowiek posiada pięć zmysłów, dzięki którym może kontaktować się z otoczeniem....
mgr inż. Joanna Wardak

Składniki odżywcze a zdrowie skóry
Skóra pełni m.in. funkcję bariery ochronnej organizmu. Często jest narażona na działanie szkodliwych...
mgr inż. Joanna Wardak

Dieta zwiększająca odporność organizmu na przeziębienia
Okres zimowy sprzyja infekcjom wirusowym, zatem powinniśmy zadbać o dietę, która zapewni nam właściwą...
dr Katarzyna Wolnicka

Flawonoidy a zdrowie
Coraz więcej uwagi poświęca się znaczeniu, jakie mają dla zdrowia naturalne roślinne substancje...
dr Katarzyna Wolnicka

Miód - lek z ula
Miód znany jest i stosowany przez ludzi od tysięcy lat. Doceniane były i są zarówno jego walory...
mgr inż. Joanna Wardak

Probiotyki, czyli dobre bakterie
Słowo probiotyk pochodzi od greckich słów pro bios, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza - dla życia....
mgr inż. Joanna Wardak

Otyłość
Otyłość to stan nadmiernego nagromadzenia tkanki tłuszczowej w organizmie. Otyłość jest...
dr n. med. Piotr Kocełak

Zalecenia dietetyczne w profilaktyce i leczeniu otyłości
Otyłość jest stanem chorobowym charakteryzującym się nagromadzeniem tkanki tłuszczowej. Prowadzi...
dr Katarzyna Wolnicka


Regulamin Blog Rozmowy forumzdrowia.pl Reklama Polityka prywatności Kontakt FAQ Mapa strony Partnerzy Copyright O nas Ustaw jako startową
© 2007-2010 Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Informacje publikowane w serwisie mają charakter edukacyjny i żaden z zamieszczonych materiałów nie zastąpi wizyty u specjalisty. Wydawca oraz autorzy nie ponoszą odpowiedzialności za następstwa niewłaściwego zastosowania prezentowanych treści.
ISSN 2083-7860