Wybrane produkty bogate w błonnik pokarmowy (wg Kunachowicz i wsp. 1998).
Wybrane produkty bogate w błonnik pokarmowy (wg Kunachowicz i wsp. 1998) | |
Produkty | Zawartość błonnika w g na 100 g |
Otręby pszenne | 42,4 |
Fasola biała – ziarno suche | 15,7 |
Rodzynki | 13,4 |
Porzeczki czerwone | 7,7 |
Pumpernikiel | 7,2 |
Maliny | 6,7 |
Chleb żytni razowy | 6,2 |
Kasza gryczana | 5,9 |
Brukselka | 5,4 |
Chleb graham | 5,0 |
Seler | 4,9 |
Powiązane artykuły
Popularne
Inne
- Zastosowanie Nordic Walking w rekreacji, rehabilitacji i sporcie
- Rola radioterapii w raku piersi
- Wady postawy u dzieci i młodzieży
- Mózgowe porażenie dziecięce – ewolucja pojęcia
- Jak wzmocnić odporność dziecka jesienią?
- Przewlekłe „serce płucne”
- Stany zapalne układu oddechowego
- Zarośnięcie odbytu
- Otoskleroza (otospongioza)
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz